View Single Post
Stary 12-07-2011, 21:33   #14
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Nowe gorsze niż stare

Altis - no to przejdzmy na inne podworko. Powiedzmy UK. Przejdzmy do innej firmy - powiedzmy X. Ludzie krorzy zarabiaja po 30-100 Funtow na godzine.
Wylicze Ci czym jezdza: Focus MKI, Golf II, GolfIV, Volvo S40. Wiekszosc po 5-10 lat. 4 managerow ma nowe auta, ale to firmowki. Sami prywatnie mieli starsze auta ktore regularnie serwisowali. Poznasz ich troche i wiesz, ze widzieli pol swiata, sa oczytani i mieszkaja w pieknych domach. Wszystkich stac na nowe auto, za gotowke. I co z tego? Nic, bo auto tutaj wsrod nich nie znaczy...nic. Srodek lokomocji.

Obok nas jest segregacja smieci, a dalej troche magazynow gdzie Polacy pracuja jako wozkowi i kierowcy. Tam pasa sie 3 letnie Passaty, Mercedesy, Mazdy 6, Hondy Accord...tylko, ze Ci wracaja do domow w ktorych sa 2 anteny Cyfrowego Polsatu i siedza kazda sobote, zeby zarobic na ten kredyt na auto.

I teraz dochodzac do "flejma" - widzisz, oceniasz przez swoj pryzmat. Ja sie nauczylem, ze sa ludzie ktorych stac i kupuja pod siebie i dla siebie i tych ktorych nie do konca stac i zapozycza sie nawet, ale napna i musza chwalic szukajac dowartosciowania i wyzszosci. Patrzac na Twoja wypowiedz sam odpowiedz do ktorej grupy nalezysz i moge sie zalozyc, ze jakbym sprawdzil Twoj profil to znajde zdjecia Twojego "cudenka" i wspolny orgazm z kolegami fotografujacymi najmniejszy detal swoich "milosci".

Jakos jeszcze bardziej sie przekonuje, ze auto to kupa plastiku i blachy i wole miec takie ktorego zdjecia nie musze miec na biurku, nie musze go polerowac i orgazmowac sie z kolegami jakie to mamy wspanialosci i nie musze szukac 30 minut miejsca na parkingu, zeby mi nikt nie obil. Szlag go trafi, to trafi. Jezdzi dobrze, jest sprawne i mi go nie szkoda.

Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 12-07-2011 o 21:40
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem