witam, kupiłem na allegro centralny zamek od kierowcy (nadrzędny) ponieważ całkiem padł mi mój. Po zamontowaniu w/w centralnego zamka przy przekręceniu kluczyka w zamku (brak pilota) samochód zamyka wszystkie zamki i rygluje się podwójnie - wydawałoby się że jest wszystko w porządku lecz gdy chcę otworzyć samochód otwierają mi się tylko drzwi kierowcy a w pozostałych drzwiach słychać że zamki "chodzą" odryglowują mi się z podwójnego ryglowania (można od środka odciągnąć gwoździe) ale nie odciągają mi się gwoździe i muszę każde drzwi ręcznie odbezpieczać. po takim ręcznym otwieraniu drzwi przy przekręcaniu kluczyka bez problemu się ryglują. Sądzę, że mikrostyki można wykluczyć. Dodam że przy montażu zamka odłączyłem akumulator - możliwe że zamek się jakoś rozprogramował? Może przyczyna leży na głównym kablu zasilającym?
proszę o pomoc bo elektryk bardzo dużo skasuje i nie wiadomo czy zrobi.
trochę pogmatwałem ale mam nadzieje że zrozumiecie jakby co to wytlumacze jeszcze raz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.