View Single Post
Stary 13-07-2011, 10:04   #19
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Nowe gorsze niż stare

A wziales pod uwage, ze np w Niemczech i UK panstwo ludziom oferowalo po 2000 Funtow (i 2000 euro jak pamietam) jak oddali 10 latka i kupili nowe? Dlaczego? Dlatego, ze sprzedaz nowych aut lezy.
I te dane sa wlasnie z tego roku.
W polsce nie ma roznicy w oplatach za nowe za 100k PLN czy roczne za 70k.
To co ludzie bogaci w UK maja na podworkach to najczesciej 30 letnie i wiecej rodzynki ktorych sama restauracja jest warta wiecej niz nowe auto. Np znajomy wlasnie wyremontowal Austina 30k GBP.
A jak chcesz to przejedz sie w UK po wsiach i wielkich posiadlosciach. Zobacz co sie pasie pod domami za 2, 3 czy 5 mln Funtow. Potem wjedz na jakas slamsowa uliczke w jakimkolwiek miescie i zobacz ile Porche, Bentleyow itd. Tylko, ze auto sie pasie, a mieszka sie w 10 w norze.
I zapewniam Cie, ze Anglicy nie trzepia sie tak z nowymi autami, zeby je trzymac w domach. Co maja to uzywaja.
Moj szef jest wart 25 mln. Wlasnie oddal auto firmowe i kupil 3 letniego Jaguara.
A co do nowych aut. Widzisz, pomimo tego, ze kazdy narzeka jak to pensja azjatycka, a koszty europejskie to Passata CC pierwszego widzialem w Polsce (u faceta ktory dalej mieszka w mieszkaniu). To tylko u Polakow robotnik jezdzi lepszym autem niz manager Anglik.
I polska przywara to jest wlasnie "stac mnie, a co?"
I widzisz, ja nie musze sie wstydzic jadac czymkolwiek co mam, ale moich zdjec nie zobaczysz, bo nie potrzebuje aprobaty innych, zeby sie z tego cieszyc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dobra, back to temat.
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem