szarpanie silnika, 115PS
Witam serdecznie, przeczytalm cale forum lecz nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Jestem szczęśliwym posiadaczem Mondeo MK3 z 2001r z niezniszczalnym (tak mi się wydaje) silnikiem 2.0 TDDI - 115 PS. W dniu dzisiejszym po odpaleniu i przejechaniu ok 5 km przy prędkości ok 80 km/h na 5 biegu odczułem lekkie szarpanie silnika, szarpanie po przejechaniu kilku km nasilało sie, aż silnik całkiem zgasł. Podczas tego "zjawiska" silnik tracił moc no i oczywiście prędkośc. Poziom paliwa wynosił ok 1/4 baku a komp. wyliczył odległosc do zatankowania na ok 200 km. Otumaniony całą sytuacją poprosiłem kolege i dostarczył mi następne 5 litrów paliwa. Czekanie wyniosło ok 30 min. silnik ostygł i po wlaniu paliwa samochód dziarsko wystartował z kopyta, aby po 5 km znów w identyczny sposób "skapitulowac". Tutejszy "spec" po podłączeniu kompa nie znalazł żadnych błędów. Po solidnym ostygnieciu silnika (3 godziny) samochodem przejehałem ok 30 km i wsztstko ok. Nadmieniam, iz śmigam na shellowskim paliwku i nigdy nie było lanego żadnego wynalazku. Co robic ??????
|