View Single Post
Stary 14-07-2011, 01:08   #9
Bartazz
ford::average

Imię: Bartek
Model: Transit MK6
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Nieszczelność, zapowietrzanie ? Długo kręci... 1.8TD

Cytat:
Napisał Emmm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeden zaworek zwrotny wystarczy, umieściłeś go we właściwym miejscu.
To nie jest normalne, może łapać powietrze na filtrze, lub na drodze: zbiornik - filtr, jednak z utrudnionym rozruchem nie ma to raczej związku. Stawiam raczej na ten wyciek z pompy. Napisałeś, że pół roku temu regenerowałeś pompę, podjedź więc do warsztatu w którym to robiłeś i opowiedz tam co się dzieje. Wzięli kasę za regenerację pompy, to niech usuną ten wyciek.
Pozdrawiam
No niestety sprawa wygląda tak, że dali mi gwarancje na pół roku i jest już po niej.... pomijając to, facet który robi u mnie pompy w Gnieźnie (koło castoramy przy garażach, ostrzegam!) jest totalnym "papudrokiem". Teściowi robił w VW LT skasował go 800zł i jak pamiętam jeździł do niego kilkakrotnie bez skutku (zakupił inna na szrocie za 200zł i jeździ do dzisiaj).
Więc na niego nie mam co liczyć i w ogóle nie chce mieć już do czynienia z tym facetem, dlatego pisałem, może jest jakiś domowy sposób na uszczelnienie tej śruby?

No chyba, że stracił ciśnienie na garach? (zimą zapalał elegancko a z tej pompy już zimą mi leciało tymi kroplami raz po raz, nie miałem problemów z autem, więc nie zwracałem na to uwagi)

Wydaje mi się, że ta pompa była dup... a nie dobrze zrobiona (doraźnie coś tam pogrzebał i tyle a powodem regeneracji było zamarznięte paliwo i coś sie tam porobiło).

Pozdrawiam
Bartazz jest offline   Odpowiedź z Cytatem