Cytat:
|
Jeden zaworek zwrotny wystarczy, umieściłeś go we właściwym miejscu.
To nie jest normalne, może łapać powietrze na filtrze, lub na drodze: zbiornik - filtr, jednak z utrudnionym rozruchem nie ma to raczej związku. Stawiam raczej na ten wyciek z pompy. Napisałeś, że pół roku temu regenerowałeś pompę, podjedź więc do warsztatu w którym to robiłeś i opowiedz tam co się dzieje. Wzięli kasę za regenerację pompy, to niech usuną ten wyciek.
Pozdrawiam
|
No niestety sprawa wygląda tak, że dali mi gwarancje na pół roku i jest już po niej.... pomijając to, facet który robi u mnie pompy w Gnieźnie (koło castoramy przy garażach, ostrzegam!) jest totalnym "papudrokiem". Teściowi robił w VW LT skasował go 800zł i jak pamiętam jeździł do niego kilkakrotnie bez skutku (zakupił inna na szrocie za 200zł i jeździ do dzisiaj).
Więc na niego nie mam co liczyć i w ogóle nie chce mieć już do czynienia z tym facetem, dlatego pisałem, może jest jakiś domowy sposób na uszczelnienie tej śruby?
No chyba, że stracił ciśnienie na garach? (zimą zapalał elegancko a z tej pompy już zimą mi leciało tymi kroplami raz po raz, nie miałem problemów z autem, więc nie zwracałem na to uwagi)
Wydaje mi się, że ta pompa była dup... a nie dobrze zrobiona (doraźnie coś tam pogrzebał i tyle a powodem regeneracji było zamarznięte paliwo i coś sie tam porobiło).
Pozdrawiam