Cytat:
|
Witam,
ja mam trochę inną przypadłość (zdarzyło mi się już dwa razy) a mianowicie na niskich obrotach zaczyna mi szarpać, nie to co u kolegów powyżej że ponad 2500 ppm...u mnie właśnie poniżej, przy ruszaniu. Wymieniłem filtr paliwa (było trochę syfu, auto stało jakiś czas o pustym baku) wyczyściłem i było ok. po 2 tygodniach i przejechaniu ok. 1 tyś km... znów to samo.... stanąłem na poboczu, przetrzymałem jakiś parę minut na ok 3000 ppm i znów było ok. ale po dwóch dniach ta sama przypadłość...niestety mój mechanik jest na urlopie... ale po przemyśleniach , mogą to być zawory?? tzn ten syf się tam przedostał i teraz się przytyka... dziś kupię płyn do przeczyszczenia.. ale może wy coś doradzicie... auto ma przebieg 40 tys km...
|
Stał o pustym baku? hmmm, to zależy jak długo stał bo bak mógł skorodować od środka [paliwo go przed tym zabezpiecza], może coś z wtryskiwaczami, pompą wysokiego ciśnienia, może ECU coś odbiło i trzeba od nowa wgrać soft? Najpierw jedź na komputer, odczytaj błędy, jeżeli od razu nie pokaże Ci usterki, to przynajmniej będzie jakieś info gdzie zacząć poszukiwania i dalej jak układankę, element po elemencie i dojdziesz do przyczyny awarii. Ja męczyłem się ponad dwa miesiące, komputer w końcu pokazał przepływkę, w poniedziałek jadę jeszcze na sprawdzenie wiązki silnika bo możliwe że gdzieś wilgoć łapie, sprawdzam na razie wszystko co mogę, żeby uniknąć niepotrzebnych kosztów, to samo radzę koledze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.