Odp: Woda dostaje się do wnętrza samochodu.
Hmm, od początku.
Sprawdziłeś:
1. obudowę filtru kabinowego ? uszczelkę i czy dobrze przylega sama obudowa
2. zatkaj, zaklej, zalep kanaliki odpływowe prowadnicy szyby w drzwiach
3. sprawdź to miejsce, o którym pisałem, że mi pomogło, te dwie dziurki zaklejone tworzywem a'la guma w rynnie podszybia
4. miejsce o którym ty pisałeś, na słupku , dziura ze śrubą w środku i wciskaną uszczelką, która idzie wyżej na słupek.
5. sprawdź miejsce też na przednim słupku, jak otworzysz drzwi na wysokości zawiasów jest okrągła wciska uszczelka powyżej przewodów, które idą do drzwi, to miejsce też może być nie szczelne.
6. sprawdź szczelność w okolicy przewodu , przy module, który idzie z części silnikowej do kabiny.
7. łączenia na złączach blach, z nawet przypadek, o którym pisał w tym temacie andrzej_gorzynski
8. sprawdź drożność kanalików odpływowych w progach oraz w podszybiu
Jak nie znajdziesz to najlepiej zdejmij wykładzinę, gąbkę z pod deski, lej wodę na auto (dużo wody) i stara się wybadać skąd kapie/ leci woda.
Może się sączyć pod tą gąbką, za pierwszym razem też tego nie zauważyłem, dopiero jak ją odchyliłem i po części zdjąłem to zauważyłem gdzie kapie.
Ktoś na innym forum wpadł na pomysł, żeby wieczorem jak będzie ciemno , albo nawet w nocy, po zdjęciu wykładziny i gąbki świecić latarką od środka, a druga osoba wypatruję na zewnątrz pod maską i nie tylko gdzie światło się przebija. Osobiście tego nie stosowałem ale można spróbować jak nic innego nie pomaga.
U mnie nadal sucho po moim zabiegu, a ostatnie dwa dni nie źle padało.
|