Witam,
Przyłączam się do tematu.
Mam 2 mondeo. Oba MK3 TDCi 2.0 130KM. Oba 2002 rocznik
W jednym praktycznie nie ma różnicy czy włączona jest klima, w drugim przy ruszaniu (jak załączy się wentylator) natychmiastowy spory spadek mocy. Przy ruszaniu jak się szybko nie zorientuję, że włączył się wentylator to może nawet zgasić silnik przy niskich obrotach. Oczywiście nie zdarzyło mi się to jeszcze ale zdecydowanie przydusza go jak włącza się wentylator. Bez klimy żadnych problemów. Klima chłodzi też jak należy. I zaznaczam - drugie mondeo ten sam rocznik ten sam silnik - ZERO problemów czy z klimą czy bez. Jeżdżę nimi na zmianę więc mam porównanie na bieżąco. Także komentarze, że ten typ tak ma czy 130 KM to za mało można sobie darować. Spadek mocy musi być to nie ulega wątpliwości i wynika z prostej fizyki ale na pewno nie tak drastyczny jak u wielu osób z tym problemem w tym u mnie. Także musi być jakieś rozsądne rozwiązanie tego problemu. Bez zmiany auta czy chipa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega wspomniał o rezystorze - spróbuję z tym powalczyć i dam znać czy coś się zmieniło.