Cytat:
|
Po założeniu termostatu , znowu kłopot z odpowietrzeniem ...ot i tyle.
Przecież na zdrowy rozum....jeśli bez termostatu jest OK ,
to problem z termostatem lub odpowietrzeniem.
...a węże ,przy złożonym termostacie masz oba gorące??
|
przy założonym termostacie wąż zimny - ten za termostatem. Bez termostatu ok. Wadliwość nowego termostatu została zweryfikowana w garnku z gorącą wodą. Zostałoby więc odpowietrzenie.
Logiczne wszystko co piszesz ale wierzyć mi się nie chce żeby mechanik nie umiał termostatu wymienić i układu odpowietrzyć. Zwłaszcza, że robili mi już kilka aut w tym warsztacie.
Czy układ w tym silniku jest jakoś wyjątkowo podły do odpowietrzenia?
Byłem w ASO popytać ale u nich wymiana termostatu to koszt 357,09 PLN (w tym robota 250, sam termostat ok. 35 zł. i uszczelki) czyli jak na moje trochę drogo.
Cytat:
|
Pisałem Ci już jak sobie poradziłem z tym bąblem.
W czym problem sprawdzić moją metodę ??
|
Na pewno sprawdzę ale do tego muszę ponownie zamontować termostat, a więc pojechać do mechanika.
Cytat:
|
<CUT>Kojot co o tym sądzisz, <CUT>
|
Jeśli chodzi o gaz to u mnie było podobnie. Problem pojawił się po zał. instalacji. Tylko że u mnie trudniej określić ze 100 % pewnością że to zaraz po montażu, bo kupiłem auto zimą, temperatury były niskie i od razu pakowałem instalkę (z dwie trasy może zrobiłem na benzynie). Moja instalacja to BRC seqent24 z lubryfikatorem. A Twoja ?
Podobnie jak u Ciebie gazownik sprawdził wszystko kopmputerem i twierdzi że jest ok.
Co do tych artykułów to naczytałem się takich - włącznie z tym z linka przed instalowaniem gazu. Poczytałem też wiele postów na forum i doszedłem do wniosku, że to raczej mity. Zresztą piszą raczej o innych problemach dotykających te silniki - głowica - a wymieniałaś uszczelkę pewnie z planowaniem głowicy; luzy na zaworach, o temperaturze nic nie przeczytałem.
Czy słusznie uznałem opinie o gazie w foczkach za mity? Nie wiem do dziś.
Od kilku tygodni powiadasz szukają ? Popatrz na datę rozpoczęcia wątku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.