View Single Post
Stary 18-07-2011, 22:53   #15
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: hamulec elektroniczny

Cytat:
Napisał Wodnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bardzo stary temat, ale nie będę zakładał nowego, bo to dotyczy hamulca elektronicznego.

Czy można jakoś np. w komputerze wyłączyć tą funkcję, że ręczny automatcznie zaciąga się po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki, ale tak na stałe a nie każdorazowo z jakimiś trikami.
Zapytam się po co?

Jeżeli nie sprawiało Ci problemów w samochodzie bez automatu zaciąganie ręcznego, to tutaj jeden dodatkowy ruch też nie będzie przeszkadzał.
Nie wiem czy wiesz, ale trzymając wciśnięty przycisk hamulca przy wyciąganiu kluczyka hamulec się nie zaciągnie. O ile nie jesteś jednorękim bandytą jest to banalnie proste i można sobie wyrobić nawyk analogiczny do nawyku zaciągania ręcznego.

Ja tam wolę jak mi się sam zaciąga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bardzo lubię ten ficzer. Dwie zimy z niemałymi mrozami i tfu tfu żadnych problemów jak do tej pory, a samochód ma już 7 lat i 18tkę z przodu.

Co do wymiany klocków, to nie ma żadnego problemu i nie trzeba się podpinać pod kompa.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem