Temat: [Mondeo 2000-2007] elektrycznie składane lusterka
View Single Post
Stary 19-07-2011, 09:12   #200
bandini
ford::beginner

Model: Mondeo ZETEC MKIII
Silnik: 1.8 125KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: elektrycznie składane lusterka

Cytat:
Napisał Raf90 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Chciałbym odświeżyć trochę ten wątek. Udało mi się kupić po dość okazyjnej cenie lusterka z wersji Ghia od Anglika (podgrzewane, podświetlane, składane). Wymieniłem instalację w drzwiach, zamontowałem lusterka, wymieniłem szkła na europę, zamierzam zrobić składanie z pilota bazując na wrzuconym tutaj opisie. Wszystko w zasadzie dobrze hula - mam tylko jeden problem - lusterka są od anglika a więc żeby strony się zgadzały trzeba przełożyć - jak się domyślam - odpowiednie piny we wtyczce przełącznika lusterek.
Mondziak poliftowy.
Może ktoś mógłby mi wskazać które piny odpowiadają za wybór strony lusterek?
Z góry dziękuje.

Jak montowałeś te lusterka to nie używałeś schematu?

Dałączam specjalnie dla Ciebie schemat i opis pinów gniazda przełącznika.
Jak zobaczysz na schemacie to jest opisane, które kabelki należy zamienić (RHD to angielska wersja). U Ciebie powinno być tak jak w oryginalnym schemacie. Piny w gnieździe przełącznika 7 i 1 zamienić z parą 5 i 2.
Po tym zabiegu powinno być już 100% zadowolenia.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Gniazdo_przełącznika.JPG (68.4 KB, 80 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Schemat_Składane_lusterka.jpg (91.6 KB, 83 wyświetleń)
bandini jest offline   Odpowiedź z Cytatem