Temat: [Mondeo 2000-2007] wylacza turbine na 5 powyzej 3 tys obr
View Single Post
Stary 21-07-2011, 13:09   #16
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: wylacza turbine na 5 powyzej 3 tys obr

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
marnego paliwa czy coś... ?
Trudno powiedzieć, zazwyczaj stołuję się na ruskiej stacji - Lukoil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i czasami Neste - żadko tankuję co prawda na Shellu czy BP ale na pewno omijam stacje "prywatne", a tym bardziej stacje w stylu "przy stodole" ;]. Niestety nie kojarzę faktu tankowania na jakiejś stacji z padaczką wtrysku. W sensie że nie pamiętam ile wcześniej i gdzie tankowałem ani ile przejechałem po zatankowaniu :/
Jednak prawda jest taka, że u nas paliwo jest przeważnie z Petrochemii Płock lub Rafinerii Gdańsk i to niezależnie na jakiej stacji (chyba, że o czymś nie wiem). Problematyczny może być ewentualnie stan zbiorników jakie mają na stacji no i to możliwe, ze te lepsze marki wygrywają. Do tego nie jednemu zagorzałemu fanowi BP czy Shella wtryski też padły. No ale to dyskusja na inny wątek.

Wracając do tematu:
Cytat:
Napisał hirotaro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja bym stawiał na końcówki wtrysków, lub regulator ciśnienia na pompie, tyle że przy regulatorze wywaliło by błąd
Koledze wojtero właśnie wywala błąd. Jak nie ustali co za błąd to chyba szkoda dalej rozpisywać się. Po kompie można pewnie dalej snuć teorie i wnioski.

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 21-07-2011 o 13:12
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem