Temat: [C-MAX 2003-2007] Drganie kierownicy na kostce brukowej
View Single Post
Stary 21-07-2011, 19:03   #1
appacz
ford::beginner

Model: Focus C-MAX MK1
Silnik: 1,6
Rocznik: 2006
Domyślnie Drganie kierownicy na kostce brukowej

Witam. Ostatnio coś mi zaczęło stukać w lewym kole. Myślałem że to łożysko i pojechałem do mechanika. Ten z kolei powiedział że łożysko szumi a nie stuka i zaczął podejrzewać przeguby. W związku z tym zabrał się za odkręcanie śrub i o dziwo aż trzy odkręcił ręką. Spojrzał na mnie ze zdziwieniem i spytał się czemu nie dokręciłem kół. Jednak pamiętam iż koła były dobrze dokręcone. Osobiście to myślę iż ktoś sądził że mam alufelgi i zabrał się za odkręcanie na parkingu i po prostu nie dokręcił śrub jak zorientował się iż to tylko kołpaki i felgi stalowe. Po dokręceniu stuków już nie było słychać, jednak albo jestem przewrażliwiony lub coś jest nie tak jak być powinno. Kiedy jadę około 80-120 km/h czuję leciutkie drżenie kierownicy (już drugi raz wyważyłem koła). Także jak jadę po kostce brukowej to kierownica dosyć mocno trzęsie. Czy C-MAX ma tak czułą kierownicę, czy coś jest nie tak? Czy któryś z szanownych forumowiczów spotkał się z czymś takim?

Pozdrawiam...

EDIT:
Dziś byłem na stacji diagnostycznej... Przedni lewy amortyzator będzie do wymiany...

Ostatnio edytowane przez appacz ; 22-07-2011 o 10:03
appacz jest offline   Odpowiedź z Cytatem