View Single Post
Stary 21-07-2011, 21:44   #46
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Nowe gorsze niż stare

Cytat:
Napisał Ramzik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie najważniejszą kwestią powodującą to, że kupuję nowe, a nie stare samochody jest kwestia bezpieczeństwa - dla mnie drugorzędny jest fakt, że auto jest nowe, ładne, błyszczące itp. itd. - to zależy już tylko od charakteru człowieka - jeden dba o auto bez względu na jego wiek, a drugi ma to gdzieś ...(czasem kilkunastoletnie auta są lepiej zadbane niż kilkuletnie).
Ale jak mówię dla mnie zasadniczą przyczyną zakupu nówki jest bezpieczeństwo - oczywiście żadne auto nie gwarantuje przeżycia poważnej kraksy - ale w tym względzie standardy się bardzo zmieniają i kolejne generacje samochodów - czego by o nich nie mówić - zapewniają większe bezpieczeństwo niż stare Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zależy co porównujesz i w jakim stanie.
Nie możesz porównać nowego klasy średniej nawet z dużo starszym w klasie premium. Inna bajka. Poza tym wszystkie te nowe systemy bezpieczeństwa, są OK, ale bez nich też da się jeździć, ba nawet sprawia to więcej frajdy.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem