Temat: [Mondeo 2000-2007] Klimatyzacja - dziala kilka min.
View Single Post
Stary 25-07-2011, 21:46   #54
Marstol
ford::amateur

Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Klimatyzacja - dziala 10 min.

Witam
Mam podobny problem co większość z was, do tej pory tylko czytałem forum ale odpowiedzi jakoś nie mogłem znaleźć :
A więc
1- podczas jazdy miejskiej temp. silnika jest OK - ktoś już o podobnym przypadku pisał, jednak dalsze trasy - większe obciążenie temperatura rośnie nawet na maxa
2- problem z klimą - działa na początku potem tylko ciepłe

odebrałem dzisiaj mondziaka z serwisu Forda gdzie wymienili mi napinacz, rolki,paski (podczas włączenia klimy były hałasy )- teraz jest oK
powiedzieli mi że z klimą i rosnącą temp. jest wszystko ok (po zmniejszeniu ciśnienia w układzie chłodzenia) PROWDOPODOBNIE PRZEZ NAPINACZ I PASKI BYŁY PROBLEMY

Jednak ustąpiły tylko hałasy a temperatura po kilku km urosła i klima działa przez jakiś czas i znowu ciepłe powietrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pewnie wrócę do serwisu
czytałem o termostatach ale wydaje mi się że wszystko jest ok - węże wszędzie są gorące
sprzęgło sprężarki - jeszcze nie sprawdzałem, ale nie mam takich objawów jak inni - raz ciepłe raz zimne

sam już nie wiem
jeżeli ktoś ma jakieś ciekawe rozwiązanie to proszę o podpowiedzi bo nie to że klima mi nie działa to jeszcze auto się grzeje

Mam Mondka 2.0
Marstol jest offline   Odpowiedź z Cytatem