Temat: [S-MAX 2006-2015] Aktualizacja Mapy
View Single Post
Stary 26-07-2011, 13:22   #7
Kolek
ford::beginner

Model: S-Max Titanium S, Black Panther/Fiesta Ghia
Silnik: 2,2TDCI 175KM/ 1,4 96KM
Rocznik: 2009/2009
Domyślnie Odp: Aktualizacja Mapy

Cytat:
Napisał arrow99 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Byłem i Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stwierdzam, że w salonie gra nie warta świeczki. Na początku kolo nie mógł wyszukać żadnej mapy do mojego autka. Już na wstępie powiedział, że ludzie to raczej sami coś tam kombinują z wgrywaniem aktualizacji. Oczywiście wyszukał aktualizacje do s-max lecz trzeba wybulić jedyne 1500zł i to nie wiadomo jaką mapę dostaniesz. Z tego co mówił mapa taka aktualizowana jest co 2 miesiące, z perspektywy tego co się dzieje na polskich drogach i ile ich teraz powstaje narazie zostaje przy automapie w telefonie. Jeżeli dowiem się coś o wgraniu mapy nie przez serwis napisze.

Pozrawiam
Zgadza się. O aktualizacji można zapomnieć. Pytałem w salonie Forda w Niemczech. Można zakupić aktualną mapę za ok. 200 EURO (staniała! było ponad 400 rok temuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i ją sobie wymienić. Aktualnie jeżdżę na takiej z 2009 roku (produkcja mojego S-Max'x) W Max'ie mam Navi Forda Travelpilot NX (Blaupunkt Tele Atlas) dotykową i taką trzeba zakupić płytę ;( Dla zainteresowanych podaję link do strony producenta oprogramowania (płyty są dedykowane pod konkretny model samochodu).
http://navigation.teleatlas.com/en/s...installed/ford
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Kolek ; 26-07-2011 o 13:27
Kolek jest offline   Odpowiedź z Cytatem