View Single Post
Stary 27-07-2011, 23:27   #2
olczus9012
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2,0 TDDi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Woda od strony pasazera , leci z prawej strony

Witam...miałem podobny problem ale udało sie go zwlaczyć...woda pojawiała się u mnie w tym samym miejscu właśnie po deszczu i co ciekawe po wymianie filtra kabinowego...najpier uszczelniłem wszystko według zaleceń z forum...czyli tą obudowę jakby filtra wyciągnąłem i wywaliłem starą uszczelkę a założyłem taką okienną...dodatkowo bo jak wiemy strzeżonego pan bóg strzeże przesmarowałem wszystko silikonemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I byłem pewien że wszystko pozostałe jest ok...że woda dobrze jest tym kanalikiem (w obudowie podszybia) odprowadzana prawidłowo...a po kolejnym deszczu miałem w aucie bajoroGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wszystko zdemontowałem jeszcze raz i dosłownie przez przypadek okazało się że ten kanalik odprowadzający wodę w tej obudowie z podszybia jest totalnie zapchany...woda szukała innego ujścia i gdzieś tam leciała do kabiny...stąd ja bym sprawdził jeszcze raz czy może nie tam tkwi problemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i może jeszcze te kanały odprowadzające w progach są zapchaneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nawet na forum ktos o tym pisał...no ale nie leciała by woda tamtędy skąd Ci leci...ale ja je też przeczyściłem tak żeby mieć z głowy i zleciało mi tamtędy chyba z 0,7l wody z mułemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. syf jak z murzyńskiej chatyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sprawdz wszystko jeszcze raz dokładnie i życze powodzenia bo ciągle pada i pada i padaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
olczus9012 jest offline   Odpowiedź z Cytatem