Cytat:
|
kol hevi sam moduł nie wystarczy, potrzebny mikrofon i wiązka. moduł z linku nie dogada się z denso potrzebny jest 4mt..... dodatkowo moduł radiowy w denso może nie obsługiwać voice (ja tak mam niestety) i potrzebna będzie jego wymiana...przeczytaj ten wątek cały a na wiele pytań znajdziesz odpowiedź...
|
Hej!
Dzięki za odpowiedź. O to mi właśnie chodziło. Co do samej instalacji, to mam oryginalny zestaw Forda, ale kablowy. Mikrofon, wiązka, baza, uchwyt oraz moduł kablowy Nokia są zainstalowane. Na 100% ten zestaw był fabrycznie zamontowany, ponieważ widnieje na wykazie wyposażenia auta wg VIN. Nie wygląda na to, żeby ktokolwiek, kiedykolwiek przy nim grzebał.
Niestety, coś musi być nie tak, bo przy próbie podłączenia Nokii 6230 w dedykowanym uchwycie, moduł w ogóle go nie wykrywa. Natomiast jak podłączam Nokię 6021 (również w dedykowanym uchwycie), moduł ją wykrywa, na wyświetlaczu pojawia się menu PHONE, książka telefoniczna itd., Niestety przy próbie nawiązania połączenia lub odebrania połączenia, co prawda pojawia się odpowiedni komunikat na wyświetlaczu, Denso wycisza muzykę, ale sygnał z telefonu nie jest kierowany na głośniki, słychać go jedynie w słuchawce.
W obu tych przypadkach na wyświetlaczu telefonu pojawia się komunikat "Akcesorium niekompatybilne".
Zastanawiam się jeszcze, czy nie jest to wina samej bazy, kostki lub kabla łączącego bazę z Denso, sam nie wiem. Uchwyty na pewno są sprawne, telefony też. Raz jeden jedyny udało mi się po kilkunastu próbach poprawnie połączyć telefon z Denso i wtedy całość zadziałała, ale po wyjęciu telefonu i ponownej próbie problem powrócił.
Tak, jak pisałem wcześniej, na VC mi nie zależy, jedynie na zestawie głośnomówiącym.
Wątek przeleciałem już ze 2 razy, ale niektóre informacje trzeba "wyłuskiwać" spośród kilkudziesięciu stron wątku, więc pomyślałem, że może ktoś zetknął się z tym problemem już wcześniej. W każdym razie wiem już, jakiego modułu mam szukać.
Czy cena tego modułu w ASO to dalej kwota rzędu 800 zł, czy trochę "znormalniała"? Jaki jest pełen numer katalogowy tego modułu? Chodzi mi o to, żebym mógł podać w ASO łopatologicznie nr części, o którą mi chodzi.