Odp: Klimatyzacja a spadek mocy
bylem swiadkiem ostatnio jak w firmie zajmujacej sie oponami i felgami na 'sezon' zostala postawiona "autmatyczna" maszynka do klimy. czekajac na walke z moimi kolami widzialem jak poprzedzajacy mnie klient poprosil gdy zobaczyl nowosc w ofercie o dobicie klimy. wierz mi ze "serwisant" ledwo wiedzial jak sie wlacza toto - szukal chyba z 10min gdzie podlacza sie oba przewody i zastanawial sie czemu jest czerwony i niebieski. nawet nie szukal info w aucie (a trafil mu sie smart nie bedacy raczej u nas powszednim gosciem jakiegokolwiek warsztatu). uzupelnij jakas tam ilosc. nie sciagajac najperw wszystkiego z auta w celu weryfikacji stosunku ilosci srodka smarnego do czynnika chlodzacego - czegos co chyba jakoscia czy stopniem zuzycia czynnika jest nazywane. warsztatow nieprofesjonalnych zajmujacych sie klima okazjonalnie jest duzo i twierdze ze przybywa ich z dnia na dzien, rownie szybko jak aut z klima. chec szybkiego zarobienia na nie do konca klientowi znanym temacie (ilu posiadaczy okresowo serwisuje klime, jaki jest stopien swiadomosci uzytkownikow?) oraz nie zawsze wykwalifikowany personel czesto nie wroza nic dobrego. tylko nie pisz prosze ze demonizuje. taka niestety smutna prawda
|