Koszt serwisu przy 120 tys. km
Witam. W poprzednim, 2010 roku w maju kupiliśmy wraz z małżonką ślicznego srebrnego FORDA FOCUSA II - rocznik 2007. Takie autko było dla nas od dłuższego czasu marzeniem więc bardzo ucieszyliśmy się z zakupu. Autko dotychczas sprawuje się idealnie i spełnia nasze wszystkie wymagania wobec niego. Kupiliśmy autko z przebiegiem 106 tys. km. Sprzedawca poinformował nas o koniecznym przebiegu przy 120 tys. km. Ponieważ nie jeździmy dużo osiągnięcie tego przebiegu zajęło nam trochę czasu. Kilka dni temu odwiedziłem ASO FORDA w Zawierciu. Oczywiście wcześniej umówiłem się na dokładny termin. Przegląd kosztował mnie prawie 900 zł. z wymianą paska rozrządu (ale bez napinaczy i tych wszystkich elementów powiązanych z samym paskiem). Przyznam szczerze, że koszt tego przeglądu był dla mnie dość wysoki. Mechanik poinformował mnie również, że należy wymienić klocki hamulcowe i tarcze hamulcowe ponieważ są już mocno zużyte - koszt około 600 zł. Mam takie pytanie do innych użytkowników modelu FORD FOCUS II 1,6 100 KM benzyna. Czy koszt tego przeglądu jest rzeczywiście tak wysoki i czy polecacie punkt w Zawierciu czy może w innym miejscu, mieszkam na śląsku? Ja osobiście mam pewne wątpliwości. Pan który mnie obsługiwał poinformował mnie, że przegląd mojego autka będzie trwało 3 godziny wraz z wymianą paska rozrządu. Przegląd niestety wydłużył się do... 7 godzin. Poza tym zamówiony został nie ten pasek rozrządu co trzeba - do autka 115 KM a nie 100 KM... Takie potraktowanie mojej osoby troszeczkę mnie irytuje ponieważ człowiek płaci nie małe pieniądze a jeszcze jest obsługiwany nie tak jakby sobie tego życzył... Dzięki za wszelkie info. Pozdrawiam.
|