View Single Post
Stary 30-07-2011, 20:52   #1
rp1978
ford::amateur

Model: Ford Focus II
Silnik: 1,6
Rocznik: 2007
Domyślnie "kropki" powietrza na krawędzi w dzwiach - czy to niebezpieczne i co z tym zrobić?

Witam, mam takie pytanie. Czy niewielkie "kropki" powietrza, które pojawiły się na krawędzi drzwi z tyłu w moim samochodzie (FORD FOCUS II - rok produkcji 2007, silnik 1,6 - benzyna) są niebezpieczne, co z nimi zrobić i jaki jest ewentualny koszt usunięcia tej usterki? Pan który mnie obsługiwał ostatnio w ASO w Zawierciu poinformował mnie, że to jest już zaczątek rdzy i muszę skontaktować się z ASO w Sosnowcu ponieważ oni zajmują się lakiernictwem i blacharstwem. W Zawierciu tego nie robią. Dodatkowo ten pan poinformował mnie również, że nie podbije mi pieczątki w książce serwisowej dotyczącej lakiernictwa i blacharstwa. Ostatni przegląd tego typu robiony przez poprzedniego właściciela był dokonany przy 100 tys. km. Obecnie moje autko ma 120 tys. przebiegu a kupiłem go gdy miało 106 tys. przebiegu w maju 2010 roku. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy FOCUSÓW.
rp1978 jest offline   Odpowiedź z Cytatem