View Single Post
Stary 02-08-2011, 22:59   #19
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Kolizja - potrzebuje pogadac

Cytat:
Napisał rednaxelA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dołować to ja sie sam umiem :-) z tego co czytalem koszty sądowe przy sądzie grodzkim to 100zł - czyli nawet jesli sad mnie uzna winnym i dostane mandat w wysokości proponowanej przez policje i dziadek dostanie kase z mojego OC (czyli strace zniżki) to ryzykuje tylko to 100zł

Zastanawiam sie czy sad nie bedzie tego interpretowac z Art 25 PORD
4. Kierującemu pojazdem zabrania się:
1) wjeżdżania na skrzyżowanie, jeżeli na skrzyżowaniu lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy;

Ja sie bede trzymał wersji ze zza barierki nie widzialem co sie dzieje na mijance i ruszylem na zielonym.
To w końcu to było skrzyżowanie czy odcinek drogi o ruchu wahadłowym?
Dziwnie zachowała się policja, może to dlatego, że dziadek ich wezwał, a nie Ty (dziwne to, ale czasem tak mają, że biorą stronę tego, który ich wezwał).
Z doświadczenia, to światła w takich przypadkach ustawione są tak, że spokojnie wystarcza czasu na zjechanie nawet największych ślamazar zanim zapali się zielone z drugiej strony.

A na przyszłość polecam coś takiego albo podobnego http://www.auto-swiat.pl/1-bluebird-...rzynka-w-aucie
Żaden dziadek ani żadna pała Ci wtedy nie wmówi, że wjechałeś na czerwonym jeśli tak nie było lub, że to motorowerzysta wspomniany wymusił pierwszeństwo, a nie Ty na niego najechałeś, jak to ktoś wspominał w wątku wcześniej.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem