View Single Post
Stary 03-08-2011, 13:54   #32
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Kolizja - potrzebuje pogadac

Cytat:
Napisał tomiscorpio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Akurat nie chodzilo mi o Twoj post , tylko ten ze ludzie wjezdzaja na czerwonym i trzeba to przewidziec. Totalny absurd.
Jeśli to uwaga do mnie to pokaż mi gdzie użyłem słowa "przewidzieć".

Jak przemyślałem sobie sprawę to jeszcze bardziej upewniłem się w tym, że tok rozumowania Sądu będzie taki, że to kolega rednaxelA, był sprawcą zjechania dziadka do rowu. To bez znaczenia czy on wjechał na czerwonym, czy na zielonym. Tym Sąd nie będzie się zajmował. Fakt jest taki, że on tam już był, a przy właściwym włączeniu się do ruchu (bo to było włączenie się do ruchu po postoju pod światłami) i zachowaniu przysłowiowej należytej ostrożności do zdarzenia by nie doszło. Ergo wina jest naszego kolegi. Zauważcie, że Sąd będzie badał bezpośrednią przyczynę zdarzenia.
Jeśli chodzi o przyczynę pośrednią tj. wjazd na czerwonym, to jest pytanie tylko czy kierowcę Opla można obarczyć współudziałem. No ale nie masz świadków, więc będzie trudno. De facto nawet nie jesteś w stanie udowodnić, że dziadek wjechał na czerwonym. Mógł przecież wjechać na zielonym, potem zwolnił z jakiś tam przyczyn (stąd ten odstęp między pojazdami), a gdy zjeżdżał ze zwężonego odcinka jakiś facet wyskoczył na jego pas.
Pochrzaniona sprawa. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem