View Single Post
Stary 04-08-2011, 00:13   #36
olczus9012
ford::advanced

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2,0 TDDi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Kolizja - potrzebuje pogadac

Wiecie co do zielonego i czerwonego światła to zależy od interpretacji moim zdaniem...miałem pewien przypadek dotyczący kolizji na skrzyżowaniu...stałem na lewoskręcie i ustępowałem pierwszeństwa jadącym z naprzeciwka...kiedy miałem możliwość zjazdu już ze skrzyżowania po ustąpieniu pierwszeństwa jadącym z naprzeciwka w tym momencie włączył sie zeilony sygnał dla lewoskrętu przecinającego mój tor jazdy i gośc we mnie wjechał...a więc na dobrą sprawę tak jak piszecie to powinien upewnić się czy ma taką możliwość...a jedyne pytanie policji które mi zadawali przez 15 minut to było "na jakim świetle zjechał pan ze skrzyżowania"...w kółko powtarzałem że wjechałem na zielonym a zjechałem nie wiem na jakim bo sygnalizator był za mną no ale koleś skoro ruszył to miał zielone...i widzicie mamy tu do czynienia z różnym interpretowaniem przepisów...przypadek nie do końca podobny ale dotyczy dyskusji na temat czerownego-zielonego światła...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. każdy kij ma dwa końce...ja uważam że idź do sądu bo wszystko zalezy na kogo trafimy i jak kto do tego podejdzie!!! nie ma co gdybaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
olczus9012 jest offline   Odpowiedź z Cytatem