Cytat:
|
sprzeglo wymieniles ale luzy na wyszprzegliku -walek od skrzyni pozostaja. to jest normalne zjawisko ktore zaczyna pojawiac sie w samochodach z przebiegiem powyzej 200Kkm.
zauwaz ze na wolnych obrotach moze byc wyczuwalny delikatny halas od sprzegla a jak nacisniesz sprzeglo to chalas zanika. Moze to takze byc hałas sprezynek na sprzegle ale te halasy zawsze sa trudne do okreslenia co jest ich bezposrednią przyczyną.
-sprezynki sprzegla
-lozysko na walku głownym w skrzyni
-luz wysprzeglika
o ile oczywiscie chodzi o uklad napedowy.
Jesli chodzi o roleczki to warto byloby sprawdzic czy to ma zwiazku z napinaczem paska rozrzadu. A jaki przebieg?
|
Witam.
Dziękuję za dopowiedz. Tylko problem jest taki że sprzęgło wymienione zostało około 4 miesięcy temu. Kompletne z wysprzęglikiem itp. Objaw ten pojawia się gdy nie ma obciążenia. Raz mi się zdarzyło że wciskając sprzęgło się pojawiał. Teraz już tak nie jest. Natomiast gdy zdejmie się pasek klinowy z alternatora i silnik chodzi bez tego problem nie występuje. Z tego co mi powiedział mechanik napinacz był by podejrzeniem gdy by piszczało na zdjętym pasku klinowym. Rozrząd wymieniany w tedy co sprzęgło (tylko pasek i napinacz, bo podobno jest jeszcze łańcuch pod paskiem ale to nie on)
Co do przebiegu to 165 tys, ale czy miał je już kiedyś tego nie wiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., wiesz auto po firmie.
PS. Jeśli pisze jakieś brednie proszę o wyrozumiałość średnio się znam na tym i mówię co usłyszałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..