View Single Post
Stary 05-08-2011, 20:54   #15
marwi.sopot@wp.pl
ford::amateur

Imię: Marwi
Model: focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Jak fizycznie usunąć filtr DPF -2.0 TDCi

No właśnie przez 1/2 roku tak myślałem, że to kwestia softu - dlatego turbiny nie ruszałem. Łopatki chyba nie są zatarte bo po zapaleniu sworzeń chowa się do gruchy, a jak dodam gazu to powoli wraca. Tydzień temu przeczyściłem EGR, a dziś podłączyłem ELM, żadnych błędów.
Błąd wyskakuje mi wtedy gdy na 5 biegu np pod górę gdy mam 2k obrotów wcisnę w deskę to ciągnie tak do 3 tyś i się zapala (wkurza mnie to bo to akurat są momenty w których się wyprzedza). Czasami uda mi się też wywołać błąd na niższych biegach jak mu szybko je zmieniam i turbo się rozkręca i nie zdąży go zdusić.
Odnośnie programowania to mam pojęcie, bo akurat to moje wykształcenie kierunkowe, chłopaki z v-tech mówili że ściągają kod binarny robią deasemblację i zmieniają w asemblerze - w to jestem w stanie uwierzyć - w momencie gdy trzeba wywalić instrukcje np związaną z DPF. Wydaje mi się, że jak robią tak jak mówili to też są w stanie zmienić wartości progowe dotyczące ciśnienia doładowania - oczywiście wtedy to będzie gorsze dla turbiny - może lepsza blaszka czy rurka. Ona przy najmniej nie da jej się tak rozkręcić. Wybiorę się do nich i porozmawiam.
Jak coś poprawią to napiszę.

PS Nie wiem kiedy to będzie bo jak widzicie od grudnia jeżdżę i jeszcze nie udało mi się nic z tym zrobić. Ale czekałem aż ktoś będzie miał podobnie aeby urealnić swoje poglądy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
marwi.sopot@wp.pl jest offline   Odpowiedź z Cytatem