Temat: [2,0 i 2,2 TDCi] sprężynka cd...nastąpił
View Single Post
Stary 06-08-2011, 16:05   #48
cargodsr
ford::amateur

Imię: Karol
Model: MONDEO MK IV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: sprężynka cd...nastąpił

Opowiem wam swoją historie z Fordem Mondeo mk3 2.0 tdci i migającym barankiem.
Zapalił się podczas jazdy samochód na zmianę przerywał lub tracił moc mechanicy kazali wymienić wtryski ale ja się ratowałem wszystkimi cudownymi płynami do czyszczenia wtrysków i dupa. byłem i w serwisie i u super speców i wszyscy mówili, że zalałem słabe paliwo i połozyłem wtryski. zaprowadziłem samochód do znanej firmy do Radomiu zmienili wtryski pojeździłem 3miechy i znowu to samo cała bajka od początku.
Stoję nad rozebranym motorem mechanika i przyjechał jakiś auto elektryk do niego coś tam robił i pyta się mnie jaki motor to ja mu mówie że 2.0 tdci on się smieje "i co pewnie wtryski leżą?" ja już taki podbuzowany ale milcze gość podszedł wziął kieliszek wsadził przewód co idzie na wtryski przekrecił kluczyk spuścił troche paliwa wsadził magnes i mówi patrz synek masz dojechanął pompe która się przyciera i mikropył zakleja wtryski jak wymienisz wtryski za jakis czas to samo i to samo. wymieniłem pompe przewody umyłem bak troche roboty ale zrobiłem juz 80tys i już nie widziałem baranka.
cargodsr jest offline   Odpowiedź z Cytatem