Cytat:
|
De-Zet Twój jest już w Polsce ?
|
Właśnie dzisiaj przerywając w połowie urlop wróciłem zza granicy aby załatwić kwestię odbioru mojego C-Maxa. Jak tylko przekroczyłem granicę Polski skontaktowałem się z salonem i doznałem kolejnego już wq...
Według poprzednich ustaleń samochód miał być już w kraju 01. lipca, na odbiór umówiony byłem 10 lipca. W przypadku jakiejkolwiek zmiany terminu dealer miał mnie powiadomić telefonicznie, lub skąpiąc kasy na rozmowę wysłać chociaż SMS-a. I co? I nic! Wracam do kraju tydzień wcześniej, choć mógłbym jeszcze tydzień być za granicą w tzw. pięknych okolicznościach przyrody, a tak zostanie mi tydzień wq... się siedząc przed telewizorem. A właśnie ten tydzień miałem poświęcić na załatwienie spraw z bankiem i rejestrację pojazdu. Nie wiem czy mój szef zechce mi dać jeszcze jakieś wolne w sezonie urlopowym, wszak inni pracownicy też chcą mieć urlop, a pracować ktoś musi. Uffff...
Łaskawa pani z salonu wyznała, że samochód będzie w kraju dopiero 14 sierpnia, i że opóźniło jej się tak z 6-cioma C-Maxami. Szczerze mówiąc, g. obchodzą mnie jej problemy, mam dość swoich.
Czyli reasumując:
1. zamówiłem 28 marca, planowany odbiór 31 lipca br, czyli równe 4 miesiące oczekiwania.
2. Następny termin odbioru 10 sierpnia - niedotrzymany.
3. Aktualna wersja - będzie w kraju 14 sierpnia, kiedy odbiór nie wiadomo. Ale zakładając czas transportu do salonu, rejestracji itd, to najwcześniej wsiądę do niego po pierwszym tygodniu września. Czyli ponad 5 miesięcy czekania!
Mam nadzieję, że 14-go nie dowiem się, że samochód będzie we wrześniu albo grudniu, bo wtedy to będzie mi już wszystko jedno i będę zapewne jeździł innym autem.
Generalnie to jestem teraz C-MAXwq...wiony, i szukam czegoś w zakładanej cenie i innym salonie tudzież marce. Po raz trzeci nie dam z siebie zrobić jelenia.
Cytat:
|
Mój planowany termin odbioru minął 2 dni temu i nadal cisza...
|
A co Twój dealer ma na swoje usprawiedliwienie?
P.S.
Może ktoś mi podpowie, jeżeli znam numer VIN zamówionego pojazdu to gdzie mogę (oczywiście poza swoim dealerem, który może mi wciskać kit) sprawdzić, na jakim etapie jest jego produkcja lub dostawa i tym podobne informacje?