View Single Post
Stary 12-08-2011, 11:17   #11
lysyadin
ford::beginner

Imię: Adrian
Model: focus MK 1
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: usterka w obwodzie prądowym...

Jeszcze raz, bo moze nie do konca jasno pisalem...

Przed wymiana czujnika, bedac u znajomego elektryka wyskoczyl brad, typu brak polaczenia czujnika obrotowego kola, nie pamietam dokladnie ale mniej wiecej tak to brzmialo, on juz mi wtedy powiedzial, ze wymienic czujnik i bedzie gralo... no ale minelo troche czasu, nie mialem to kasy to chwili zeby zostawic autko, no ale stwierdzilem ze zrobie... i tak tez sie stalo..
zawiozlem do mechanika i mowie ze prawdopodonie czujnik dostal, jak zatarlem lozysko, elektryk mowil, ze to czujnik... ok zobaczymy..

Oni najpierw zamienili czujniki miejscami i wyskoczyl blad jak wczesniej ze brak polaczenia, zakupili nowy, i pojawil sie blad jak w opisie....

Ja sie totalnie na tym nie znam, temu tez nie wiem co robic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W serwisie, gdzie wymienili czujnik, powiedzieli ze sprawdzali wiazke... i ze jest ok...

Co do pierscienia, kupowalem nowy przy wymianie lozyska, pozniej raz jeszcze wymienialem lozysko i pierscien byl lekko jakby skubniety, ale to bylo minimalne i na obrzezach, wiec nie wydaje mi sie zeby to bylo to, moze jest za bardzo wcisniety? albo cos ?

A co do tej masy, co mialbym zrobic ?

Ostatnio edytowane przez lysyadin ; 12-08-2011 o 11:20
lysyadin jest offline   Odpowiedź z Cytatem