View Single Post
Stary 16-08-2011, 16:04   #72
Glenroy
ford::advanced

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Szarpanie, chwilowa utrata mocy podczas przyspieszania [2.0 TDCi]

Cytat:
Napisał macka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pisałem wcześniej, że u mnie zaczyna szarpać co jakieś 800 kilometrów i najlepsze jest to, że szarpie do 2000 obrotów, powyżej przestaje..idąc po waszych sugestiach mój mechanik zaślepił mi EGR (zapaliła się kontrolka) pojeździłem trochę i znów szarpanie..wynik to nie EGR... ktoś ma jakiś pomysł czego szukać?? błędów na kompie brak

Heh, właśnie...po zaślepieniu EGR przestał szarpać w zakresie do 2500rpm, ale przy 2500-3000rpm nadal ma taką chwilę zastanowienia "czego on ode mnie chce?" kontrolka też się świeci, błędów nie ma więc się nią najzwyczajniej nie przejmuję na razie, ale to szarpanie zaczyna mnie wyprowadzać z równowagi, co gorsza mechanicy też mają problemy z diagnostyką a nie chcą mnie pchać w naprawę typu "szykanie igły" polegającej na kolejnej wymianie elementów aż w końcu coś się znajdzie, tylko wymiana co chwilę części w cenach nie schodzących poniżej 400-500zł jakoś mało mnie motywuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem