Odp: Przegląd po 60 000 km. Czy warto?
Dwumasa nie jest elementem eksploatacyjnym, tylko mechanizmem. Takim elementem w układzie sprzęgła, współpracującym z dwumasą jest tarcza sprzęgła, która posiada elementy cierne ulegające naturalnemu zużyciu, ze względu na pracę w oparciu o tarcie. W związku z tym, w przypadku dwumasy jej usterka jak najbardziej musi być naprawiona w ramach gwarancji bez jakiejkolwiek łachy, tak samo jak naprawie gwarancyjnej będzie podlegać cieknący tłoczek zacisku hamulowego, mimo tego, że wspólpracuje z klockiem hamulcowym. Kwestia zecydowania i uporu podczas rozmowy z ASO...
Jeżeli zaś chodzi o gwarancję (nawet tą 12), to zdecydowanie warto. Samochód przy odsprzedaży ma poprostu większą wartość - dla kupującego (powiedzmy sobie szczerze - większość z nas szuka samochodu serwisowanego w ASO, mimo różnych opinii o nich). Druga sprawa, to potencjalnie wysoki koszt napraw. Jedna taka, potrafi zwrócić z nawiązką poniesione koszty...