View Single Post
Stary 19-08-2011, 19:46   #424
Yazgool
ford::amateur

Imię: Sylwek
Model: Ford Escape 2.0 EcoBoost 2020 SEL
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przelewowa

Witam ponownie.
Mój mondek zaczął mocno stukać jak jest zimny, obawiam się o silnik. Chyba czas na wymianę wtrysków...
Sprawdziłem jakie mam i są to EJDR00501Z sprawdziłem też czy komputer widzi jakieś błędy, ale nic... kody wtryskiwaczy są poprawnie zapisane w ECU, i nie zapala sie sprężynka, więc pewnie leją? Czy źle to postrzegam?
Jeśli leją to może wystarczy wymiana dysz? Hmmm tylko jak je znaleźć? Czy ktoś mógłby mi podać numer katalogowy dyszy delphi do tego wtryskiwacza? czy to jest właściwa?: DELL133PBD czy może ta DELL134PBD
Chciałem dać auto do sprawdzenia w ASO ale jak im powiedziałem że chce sprawdzić wtryskiwacze, to mi miły Pan powiedział że stuki to nie koniecznie wtryski (no to akurat oczywiste) i kosztuje to 90 funtów + VAT (czyli 11Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. za godzinę, i z góry zapowiedział że zajmie to kilka godzin. Za 119 Funtów to ja mogę kupić wtrysk z gwarancją... ojjjj i potem zdziwienie że ludzie nie chcą jeździć do ASO...
A i jeszcze jedno, czy może mi ktoś powiedzieć gdzie jest "czujnik spalania stukowego"?

No to po części sam sobie odpowiem:
Wtryski o kodzie 3S7Q.... EJDR501Z maja końcówkę L133PBD takie mam wtryski, tylko nie zgadza mi się to, że są to wtryski od 130KM silnika a ja powinienem mieć 115... jak to możliwe?

Ostatnio edytowane przez Yazgool ; 19-08-2011 o 20:27
Yazgool jest offline   Odpowiedź z Cytatem