View Single Post
Stary 20-08-2011, 00:36   #26
M.A.G.
FCP member

Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
Domyślnie Odp: Nie działający klimatronik

Witam wszystkich.

Odświeżam temat bo wreszcie zająłem się tą sprawą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W związku z wadliwą pracą klimatyzacji, która przestaje chłodzić po dobrych kilkudziesięciu kilometrach jazdy byłem dzisiaj na diagnostyce swojej Galaktyki.

Błędów żadnych nie ma, ale... wychwycono błędne wskazania czujnika temperatury powietrza nawiewu do środka kabiny - klima ustawiona na LO, temperatura mierzona termometrem przy wylocie kratki 5,5*C a czujnik pokazuje 17*C Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Problemem jest dostanie się do tego czujnika - trzeba rozbierać kokpit Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tutaj otrzymałem propozycję od elektryka - podobno z powodzeniem już to zastosował w Sharanie, otóż:

Trzeba zlokalizować przewód od ww. czujnika w wiązce klimatronika, uciąć go a w jego miejsce podłączyć termistor, który umieszcza się w kanale wylotowym powietrza - dojście jest po zdjęciu dolnej osłony kokpitu pod kierownicą - jeżeli czegoś nie pomieszałem (na diagnostyce byłem rano i trochę szczegółów już "zgubiłem" z pamięci) to właśnie tak ma to wyglądać.

Na wizytę jestem umówiony dopiero 29.08 - na pewno dam znać co dokładnie było zrobione i być może jakieś fotki skombinuję.

Mam nadzieję, że komuś się to przyda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
M.A.G. jest offline   Odpowiedź z Cytatem