View Single Post
Stary 21-08-2011, 20:10   #8
rafoola
ford::beginner

Model: Focus
Silnik: ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: CHIPTUNING Fuzji - czy ktoś się zna?

Daleki jestem od reklamowania, ale skoro pytasz - podpowiadam:
http://vtech.pl/dealerzy/wojewodztwo-mazowieckie
Marka "V-tech" jest znana, a i nazwisko jednego z dealerów ma znaczną renomę. Pojedź, pogadaj, dowiedz się, co możesz zyskać. Będzie drożej niż toto z allegro, ale, jeśli Ci cokolwiek zainstalują, to wezmą za to odpowiedzialność (dadzą gwarancję), nie tylko na montowany moduł, lecz też na jego poprawną współpracę z Twoim autkiem. Powinni zacząć od zbadania obecnej, rzeczywistej kondycji silnika, bo to warunek konieczny udanej implantacji ...
Wydaje mi się, że >heko< może mieć rację sugerując, iż prezentowane w ofercie aukcyjnej wyniki są nieco poprawione (może ręcznie?). Z opinią, że chip daje lepsze wyniki, niż powerbox, także już spotkałem się; była z wiarygodnego źródła.
Ale poza tym, radzę Ci - rób jak chcesz.

Adelajda, powerbox jest, prawdopodobnie, do osprzętu Boscha, a w fuzji niekoniecznie stosowany jest Bosch. Pamiętaj, że stosowany w Fordach (także Mazdach) wysokoprężny motorek 1.4 pochodzi z PSA - jest tam znany jako 1.4HDI; w fordach bywa montowany z bardzo różnym osprzętem, np.: czasem jest z kołem dwumasowym, a czasem ze zwykłym.
Powyższy post wyraża jedynie dzisiejszą opinię autora. Nie może on służyć przeciwko niemu jutro, ani żadnym dniu następującym. Ponadto, autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Ostatnio edytowane przez rafoola ; 21-08-2011 o 20:18
rafoola jest offline   Odpowiedź z Cytatem