Daleki jestem od reklamowania, ale skoro pytasz - podpowiadam:
http://vtech.pl/dealerzy/wojewodztwo-mazowieckie
Marka "V-tech" jest znana, a i nazwisko jednego z dealerów ma znaczną renomę. Pojedź, pogadaj, dowiedz się, co możesz zyskać. Będzie drożej niż toto z allegro, ale, jeśli Ci cokolwiek zainstalują, to wezmą za to odpowiedzialność (dadzą gwarancję), nie tylko na montowany moduł, lecz też na jego poprawną współpracę z Twoim autkiem. Powinni zacząć od zbadania obecnej, rzeczywistej kondycji silnika, bo to warunek konieczny udanej implantacji ...
Wydaje mi się, że >heko< może mieć rację sugerując, iż prezentowane w ofercie aukcyjnej wyniki są nieco poprawione (może ręcznie?). Z opinią, że chip daje lepsze wyniki, niż powerbox, także już spotkałem się; była z wiarygodnego źródła.
Ale poza tym, radzę Ci - rób jak chcesz.
Adelajda, powerbox jest, prawdopodobnie, do osprzętu Boscha, a w fuzji niekoniecznie stosowany jest Bosch. Pamiętaj, że stosowany w Fordach (także Mazdach) wysokoprężny motorek 1.4 pochodzi z PSA - jest tam znany jako 1.4HDI; w fordach bywa montowany z bardzo różnym osprzętem, np.: czasem jest z kołem dwumasowym, a czasem ze zwykłym.