(na wstępie zbiornik czysty brak szlamu pompa zintegrowana z wysokiego ciśnienia )
Proces odpowietrzania w 30sekun sprawdzona naście razy życie mnie zmusiło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie piszę ten post po powrocie z hamburga i quwa znów 2 razy na niemieckich auto-banach mi się zapowietrzył zawsze w podobnym miejscu jak mam 1/4 wskazania wielkości paliwa na zegarze - fizycznie 20litrów w zbiorniku ) podpinam się w dwóch miejscach jedno po drugim, żeby moje płuca nie wyzioneły ducha
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po prostu pierw podciągam paliwo z baku na wyjściu z filtra jak już do tego miejsca dociągnę ( robię to przezroczystym wężykiem ) zapinam na szybko złączce te oryginalne przy filtrze i rozpinam drugi wężyk ten już na powrocie do zbiornika aby przeciągnąć paliwo przez pompę listwę automatycznie CR aż wyjdzie przelewowymi wężykami za wtryskami, jak paliwo zobaczę to zapinam tą zieloną złączkę z powrotem i samo odpalenie to góra 5-7 obrotów silnika i działa ponownie.
To na tyle co do expresowego odpowietrzania.
-podejrzewam że na pewnej wysokości układu w zbiorniku mam nieszczelność i jak zejdę do pewnego pułapu do zaczyna ssać powietrze - ale to by było zbyt proste jak jeżdżę po mieście delikatnie zazwyczaj to nic się nie dzieje nawet do rezerwy mogę zejść ( zawsze mam problem jak jadę około 140-150km po autostradach równym tempem.
( jestem umówiony na z ciągnięcie zbiornika i części układu paliwowego aby sprawdzili pod ciśnieniem szczelność-dam znać )
-jak ktoś miał problem z systematycznym zapowietrzaniem dajcie znać może to jakiś feler znany w świecie forda