Temat: [Mondeo 2000-2007] TDDI szarpnięcie przy ok 2 tyś obrotów
View Single Post
Stary 25-08-2011, 22:44   #146
Kris1983
ford::amateur

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: TDDI szarpnięcie przy ok 2 tyś obrotów

Witam.

Posiadam także Mondeo MK3 2.0 TDDI - obecnie 173 tys. przebiegu. Autko eksploatowane dość mocno - w trzy miesiące zrobione 15 tys km. przy średnich trasach ok. 1000 km.
W odpowiedzi na temat szarpania przy 2 tys. obrotów w moim Mondku - nie ma jakichkolwiek tego typu objawów. Turbina załącza się przy 1,5 tys. obrotów i aż wgniata w siedzenie. Nie wiem, czy jest to spowodowane tym, iż trafiłem na odpowiedni model, mam więcej szczęścia, czy też użytkowaniem pojazdu.
Po 15 tys. przejechanych tym autem - jedyne, co mogę powiedzieć, to lać i jechać, aczkolwiek, przy każdym rozruchu, auto pracuje ok. 40-50 sek. na wolnych obrotach. Po długiej jeździe - staram się odczekać od 2 do 3 minut, także na wolnych obrotach, zanim turbina ostygnie. No i chyba Wszystkim tu obecnym rzecz wiadoma - regularne (nawet bardzo!) zmienianie oleju i filtrów, a możecie mi wierzyć, że Wasze Mondki przelatają niejedne BMW, Audice, Golfiki i Passaty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., czego Wam i sobie samemu życzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kris1983 jest offline   Odpowiedź z Cytatem