View Single Post
Stary 28-08-2011, 15:25   #911
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Hałasujący napinacz paska klinowego - wymienić cały napinacz czy tylko te kółko?

Cytat:
Napisał wisniowy82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jego dlugosc to 1642mm!!!. Czyli okazalo sie, ze wczesniej zakladane przeze mnie paski byly krotsze i takie mi w sklepie dopasowywali "znawcy" tematu
znawcy czyli sprzedawcy kierują się katalogami a te podają 1635. to że pasek jest 1642 pisałem dawno temu ale oczywiście nie chciało ci się pewnie czytać co do tej pory napisano w temacie sprzęgiełka
Cytat:
Napisał wisniowy82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
trzeba bedzie zeszlifowac kolnierz na alter i po drugie to nowe fiatowskie sprzegielko jest gwintowane od srodka a stare bylo tylko nabijane na alterna
o zeszlifowaniu kołnierza też byś się dowiedział z wcześniejszych postów a stare koło pasowe alternatora nie jest nabijane tylko jest przykręcone nakrętką więc nie wprowadzaj w błąd
jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem