Odp: Szarpanie silnika, wariująca wskazówka prędkościomierza.
Odświeżam temat:
Sprawdzałem te przewody podciśnienia. Są to gumowe (w moim wypadku czarne) wężyki, które znajdują się między silnikiem, a ścianą grodziową. Nie trzeba ich nigdzie strasznie szukać gdyż po podniesieniu maski i nachyleniu się w kierunku szyby doskonale je widać. Moje wyglądały dobrze i wszystkie były połączone więc raczej żaden z nich nie spadł.
Sprawdzałem także przepływomierz i zajrzałem do przepustnicy. Wydają się ok. Potem sprawdziłem kilka czujników(jeden ponoć odpowiedzialny jest za wolne obroty, drugi był po jego prawej stronie ale nie pamiętam już do czego służył. Kolejny to czujnik położenia przepustnicy i czujnik od przepływki) i wszystkie wyglądały na dobre. Sprawdzałem głównie czy wtyki nie są zaśniedziałe itp. Podobno można się bardziej pobawić i posprawdzać czy na odpowiedniej wtyce jest dobry sygnał ale w to narazie się nie zagłębiałem.
Podsumowując: Nic nie wykryłem i nic się nie zmieniło. Ale Znajomy polecił sprawdzenie czujnika prędkości samochodu. Sam nie był pewien gdzie się on znajduje. Więc może, któryś z forumowiczów będzie w stanie mi to podpowiedzieć? Ile kosztuje taki czujnik?
|