View Single Post
Stary 30-08-2011, 10:00   #9
Szachi
ford::amateur

Model: Coupe
Silnik: G4GF 140hp
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: większe turbo, wytrzymałość silnika i jaka wersja?

mjprzem, podmiany turbo z tddi na tdci mógłbym się podjąć ale jakby ktoś to robił przede mną, moja wiedza o turbodieslach jest raczej znikoma więc na przodownika się nie piszę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Miałem nadzieje że dostane tu gotową receptę w stylu turbo od passata, zmiana uszczelki, większy intercooler, program i już Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No ale nie ma lekko.

Yosephtbg, wielkie dzięki za info, coś takiego już by mnie zadowalało, wierze na słowo także obejdzie się bez wykresu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powiedz mi tylko jak długo już auto jeździ na takim programie i jak wygląda jego spalanie?

majsterus_nt, chciałem tu zasięgnąć opinii co do wytrzymałości tego silnika od jego użytkowników, znajomy pracuje w firmie która ma kilka służbówek forda, przebiegi po 300 tysia i są bardzo zadowoleni z mkI i mkII, osobiście z tego co słyszałem i czytałem nie jest źle z tymi silnikami (czytałem na innych forach o czipowanych tddi i tdci), a nie bardzo widzę konkurencje dla focusa wśród innych kombi w podobnych rocznikach i funduszach, no ale może znasz lepszy wybór? Jak kombi to tylko diesel, większą benzynę chętnie wezmę, V6 2.7 ..ale w przyszłości, teraz potrzebuje oszczędnego mocnego klekota albo zostaje przy swoim 2.0 i gazie

Silniki VW słyną z rewelacyjnych wyników po chipie.. ale ja nie bardzo lubię VW, ich auta i użytkowników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szachi jest offline