Marek23, dzięki za info - i tak trochę drogo. Ostatnio dosyć dużo wydaję na - jak to moja małżonka określa - "śrubki", czyli wszystkie graty, które sprawiają mi frajdę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na razie więc nowy EGR pozostanie w strefie marzeń...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaczynam nabierać podejrzeń odnośnie czujnika różnicy ciśnień DPF... Tak się składa, że chwilowo jestem w posiadaniu IDSa więc postaram się trochę pojeździć i poobserwować czy odczyty z tego i innych czujników są prawidłowe.
Pulse, dzięki za przypomnienie wątku... nawet trochę się tam udzielałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiadając na Twoje pytanie:
Cytat:
|
Czy wasze auta, oprócz problemu z szarpaniem miały też problem z dojściem do prędkości maksymalnej lub zbliżonej? (np na autostradzie gdzie wcześniej bez problemu auto dochodziło do 200km/h teraz dochodzi po długim przyspieszaniu do 180km/h i pomimo gazu w podłodze szybciej już nie jedzie)
|
Tak, u mnie jest podobnie choć jednak trochę lepiej - 200km/h na płaskiej drodze i bez wiatru jest osiągane z wysiłkiem a swego czasu bujał się pod 230km/h (
http://forum.fordclubpolska.org/show...5&postcount=17). Myślę, że oba objawy (niższa Vmax i falowanie mocy) mogą mieć tą samą przyczynę, ale na razie nie widać światełka w tunelu... Trzeba szukać dalej