Odp: Najlepsze i najgorsze serwisy Ford (ASO)opinie.
Szczerze odradzam ASO na ul. Popularnej w Warszawie.
Naciągają klientów na niepotrzebne koszty.
1) na przeglądzie stwierdzili, że mam uszkodzoną w moim Mondeo rurę interkulera. Koszt rury i wymiany kilkaset zł. Nie zdecydowałem się na naprawę. W innym warsztacie powiedziano, że rura jest ok. i nic nie trzeba z nią robić.
2) uszkodziła się sprzączka pasa bezpieczeństwa kierowcy. Chciałem wymienić. Serwisant koniecznie się upierał, że poza kosztem naprawy i części musi jeszcze podłączyć komputer za 220 zł. W rezultacie za odkręcenie dwóch śrub i wpięcie kabla do gniazdka musiałbym zapłacić 326 zł
3) na przeglądzie serwisanci nie wprowadzili informacji o wymianie oleju. Efekt był taki, że po przejechaniu 8.000 km, w normalnych warunkach drogowych, pojawił się komunikat o potrzebie wymiany oleju. Co zaproponowało ASO - oczywiście żebym u nich wymienił olej i oczywiście poniósł koszty oleju i wymiany. Szkoda tylko, że już nikt nie pamiętał jak poprzednio namawiali mnie na droższy olej na którym bez problemu miałem jeździć 20.000 km.
Jak poprosiłem Pana z serwisu ASO aby mi swój argument, że olej trzeba wymieniać co 8.000 km i jest to normalne, napisał na kartce i podpisał się przy pieczątce ASO - to szybko zaczął się z tego wycofywać.
|