View Single Post
Stary 01-09-2011, 12:46   #61
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Niepokojący odgłos po wyłączaniu silnika

Cytat:
Napisał keisim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pulse, dzięki za przypomnienie wątku... nawet trochę się tam udzielałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiadając na Twoje pytanie:

Tak, u mnie jest podobnie choć jednak trochę lepiej - 200km/h na płaskiej drodze i bez wiatru jest osiągane z wysiłkiem a swego czasu bujał się pod 230km/h (http://forum.fordclubpolska.org/show...5&postcount=17). Myślę, że oba objawy (niższa Vmax i falowanie mocy) mogą mieć tą samą przyczynę, ale na razie nie widać światełka w tunelu... Trzeba szukać dalej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od mojego pytania minęło więcej niż rok. Przyczyną było to, że aby zlikwidować to buczenie po wyłączeniu silnika i szarpanie przy 2000 obrotów, zawory zostały przełożone. Buczenie i szarpanie ustało ale auto w zamian nabrało kłopotów z dojściem do prędkości maksymalnej. A więc zawory zostały na powrót przełożone i wszystko powróciło do normy z buczeniem ale i z żwawszym autem.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem