View Single Post
Stary 02-09-2011, 15:08   #128
Slartibartfast
ford::professional

Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
Domyślnie Odp: 3 rząd siedzeń, czy jest możliwość zamontowania?

Galax z niższej półki? Przecież ma tą samą "podłogę" co eSio. Fakt jest wyższy i pewnie bardziej miękko zawieszony - przez co może bardziej bujać. Ale raczej nie powinno być znaczących różnic. Niestety nie odbyłem jazdy testowej Galaxy mk3 bo... nie zdążyłem - tak esio mi przypadł do gustu

Co do pofalowanej podłogi - to rzeczywiście głupota dawać "góry i doliny". Choć można je przykryć gumową matą. Z drugiej strony za 400 nie kupisz pasów (są też inne maskownice słupków D) i odsuwanych foteli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tu macie zdjęcia mojej podłogi

Tak sobie teraz polookałem na swoje własne zdjęcia i dochodzę do wniosku, że podłoga v5 musi być na poziomie górek v7 - a nie dołków. Dołki są po to, by fotel miał twarde i pewne mocowanie. Inaczej te prowadnice z kablami przy tylnym schowku w wersji v5 musiałyby być ukryte w górkach...

Najlepiej niech ktoś z posiadaczy v5 (bez +) zrobi pomiar odległości pomiędzy podłogą a górną krawędzią występu bocznej plastikowej maskownicy. Ja zrobię u siebie i porównamy

Tu zdjęcie obrazujące moją hipotezę. Na czerwono wystające kable, na żółto punkty mocowania foteli 3 rzędu - najlepiej widać przy zewnętrznych, że idą w rowkach.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg podłoga_5_7.jpg (54.4 KB, 279 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Slartibartfast ; 02-09-2011 o 15:35 Powód: link do zdjęć, zdjęcie golasa
Slartibartfast jest offline   Odpowiedź z Cytatem