View Single Post
Stary 04-09-2011, 09:34   #23
mjprzem
ford::expert

Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: większe turbo, wytrzymałość silnika i jaka wersja?

Cytat:
Napisał majsterus_nt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i nie pisze bzdur bo panewka mi strzeliła na 245 w tddi na mazurach na delegacji...
pekniety blok - to mój osobisty focus - wymiana silnika na używkę..
nierozumiem czemu moderatorka usuwa posty zwiazena poniekad z tematem

ale kolego nie pomyslales ze miales ............... silnik? te silniki sa naprawde bezawaryjne i wytrzymuja po 400kkm..
Zreszta niech ci powiedza ludzie co jezdza tymi silnikami nawet po chipie.
poczytaj na forach ile goscie jezdza na tych silnikach. mi juz sie pisac o tym 3 raz niechce.

jesli kupujesz samochod z drugiej reki to twoja opinia o nim nigdy nie bedzie rzetelna-raz trafisz dobrze a raz zle. Niemow ze ci panewka pekla po 240kkm i ze kazdy ten silnik wiecej nie wytrzyma bo ni jak ma sie do do 400kkm gdzie inni przejezdzili a ja mam 2 te silniki powyzej 220kkm a lubie sobie ostro jezdzic. W tym jeden od nowosci. W tym momencie nie moge jeszcze ani jednego zlego zdania powiedziec o tym silniku.

PS moze panewka w twoim pekla bo ktos mu cos zlego zrobil? Widziales co potrafia ludzie nawet w ASO z samochodami robic?
Dla przykladu do zywotnosci silnika-raz potrzebowalem sie podpiac pod kompa jak mi tranzystor sie spali aby to potwierdzic-ja pojechalem na diagnostyke a goscie zaczeli mi silnikiem na samostarcie jezdzic-wiesz co s ie wtedy z silnikiem dzieje?... sam kiedys sobie psiknij to zobaczysz.
i pomyslec ze ja chcialem tylko bledy odczytac...
-pozniej nic dziwnego ze w silniku korbowody sie krzywia i panewki pekają-dlatego nawet majac serwisowany samochod mozesz tez trafic na idiote co si silnik .........................

Ostatnio edytowane przez Agnesqa ; 04-09-2011 o 14:59 Powód: wulgaryzmy
mjprzem jest offline