View Single Post
Stary 04-09-2011, 23:23   #2444
benio
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Odebrałem samochód z serwisu i wiem, że moduł bluetooth jest - mój telefon wcześniej sparowany z Ford Audio łaczy się z radiem.
Ale podczas pierwszej próby wydania pojazdu pracownik ds. obsługi klientów z serwisu Tares Motor wydrukował sobie dane mojego pojazdu po VIN i stwierdził, iz modułu bluetooth nie mam.
Natomiast problemem nadal jest z restartowaniem radia - po jego włączeniu Denso restartuje i pojawiają się naprzemian różne obrazy (menu radia, logo FORD z ukośnymi pasami, poziome pasy). Tak dzieje się przez kilka minut aż radio sie włączy.
Dzisiaj zaobserwowałem, że jak próbuję połaczyć nowy telefon z Denso przez bluetooth'a to również następuje restartowanie Denso.
Za każdym razem po właczeniu Denso ikonka od połączenia bluetooth jest biała i muszę ją kliknąć aby ją uaktywnić.
Acha na miejscu w serwisie podmieniali przy mnie napęd DVD Navi i Denso przestawało szaleć, ale że nie była włączona funcja VIN Unlock to na ekranie był wyświetlany jakiś tekst chyba o blokadzie. Dodatkowo, gdy przy mrugającym Denso włączam kamerę cofania to obraz z niej wyswietlany jest bez niepożadanych efektów migotania. Na podstawie powyższego chyba można wnioskować, iż coś nie tak z napędem w bagażniku.

Mam jeszcze pytanie odnośnie jakiejś nowej opcji "REAR SEAT ENT", której przed oddaniem do serwisu nie było. Co to jest?
Po włączeniu następnym razem tego już nie było - już wiem to jest włączenie obsługi tylnego panela (dla pasażerów tylnej kanapy), którego nie posiadam.

Szlag mnie trafia bo serwis Tares Motor, do którego oddałem samochód wybrałem na podstawie rankingu http://www.fordclubpolska.org/ranking.php.:-((((

PS
A ten moduł należy odpiąć i wpiąć przy włączonym czy wyłączonym Denso?

Czy jest gdzieś jakiś serwis Denso godny polecenia?

Pod koniec miesiąca będę w stolicy to może ktoś z Was luknie fachowym okiem.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg BT_VCM.jpg (89.1 KB, 148 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg REAR SEAT ENT_1.jpg (87.0 KB, 136 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg REAR SEAT ENT_2.jpg (85.8 KB, 134 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez benio ; 05-09-2011 o 09:15
benio jest offline   Odpowiedź z Cytatem