Witam. Dla zainteresowanych napiszę co zdiagnozował mechanik.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Otóż ten odgłos dochodzi ze skrzyni biegów, więc w skrzyni jest coś luźnego bądź poluzowane są sprężyny w sprzęgle. Wszystko by się zgadzało, bo dźwięk pojawia się dopiero po wrzuceniu biegu i rozpoczęciu jazdy...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Koszt naprawy to w zależności co jest do wymiany od 200 do 800 PLN.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Teraz nie wiem, czy warto w to w ogóle zaglądać.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Napiszę jeszcze co jest do zrobienia, to może mi doradzicie. ;P Autko kupiłem za 3 tys. Jest do zrobienia i do wymiany:
1. Kompletny rozrząd z pompą wody
2. Uszczelniacz na wale
3. Mechanizm przy filtrze oleju
4. Uszczelka pod pokrywą zaworów
5. Pasek alternatora i klimy
6. Olej i filtr oleju
7. Wszystkie łączniki stabilizatorów (pourywane)
8. Końcówki drążka
9. Tarcze i klocki hamulcowe z przodu
10. Filtr paliwa
11. Chłodnica od płynu do wspomagania
No i wiadomo do tego geometria kół i potem nowy przegląd. Koszt części i robocizny za całość to około 2000 do 2500 PLN. Autko po remoncie wyjdzie mnie około 5000 do 6000 tys. I teraz doradźcie mi, czy warto to zrobić i mieć pewność co mam w środku, czy dać sobie spokój?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodam jeszcze, że autko ma przejechane 270 tys i można by też zrobić uszczelki pod głowicą i pod misą olejową, bo też się sączy.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co znawcy Fordzika mi doradzą? ;P Pozdrawiam wszystkich.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.