To nie tajemnica
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Powodów jest pare:
1. Stęskniłem się za widokiem na conversie stacji radiowych/cd
2. Nie mogłem zmienić stacji radiowej przez conversa/ z kierownicy. Z kierownicy przycisk next (poprawnie zmieniający piosenki np z usb) powodował przeszukiwanie częstotliwości do następnej znalezionej stacji. Problem powstawał przy włączonej automapie, kiedy to musiałbym przechodzić do radia, dotykiem zmieniać i wracać do navi.
3. AF nie działa tak dobrze jak w sonym, czasami się po prostu gubi.
4. Moduł BT nie jest do końca dopracowany - ogólnie działa, ale:
a) nie ma książki telefonicznej/ostatnich rozmów, itp.- sprawdzałem na 2 telefonach
b) nie widziałem kto dzwoni - wyświetlało się incoming call bodajże, a numer pokazywał się po jakichś 10-15 sekundach, przeważnie już zdążyłem odebrać
c) można sparować tylko 1 telefon
5. Wszelkie DivXy szły z USB bez zająknięcia, ale oglądanie ich przez osoby z tyłu nie siedzące na środku zmusza do wychylania się do środka. Urządzenie nie ma 3 stref (np oddzielnie nawigacja + muzyka a inny obraz na wyjściu video z głosem na tylnych głośnikach). Gdyby miało prawdopodobnie podciągnąłbym kabel do monitora przy zagłówku.
6. Najwyraźniej lubię dłubać i coś zmieniać. Wróciłem do Sony, zrobiliśmy wiązkę bazując na schematach znalezionych na forum i od niedawna cieszę się działającym BT/VC z USB. Koszt części to 550 zł. (oczywiście używanych).
Większość z tego to drobnostki, z którymi jak najbardziej można żyć. Ale, jak to mówią "diabeł tkwi w szczegółach", a przynajmniej dla mnie. Może kiedyś udoskonalą to wszystko, połączą z Covnersem, będzie przechodził temat i godzina (niezłe marzenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Najbardziej będzie mi brakowało automapy, która zawsze była pod ręką. Jednak jak się głębiej zastanowiłem, to korzystałem z niej w tym roku... 4 razy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dlatego stwierdziłem, że jak będzie mi potrzeba navi, to mam w telefonie navigona (porzuciłem tym samym swoje pierwotne plany na temat zakupu i montażu NXa/FXa)
Jednak drodzy kupujący nie zrażajcie się wypunktowanymi drobnostkami, bo poza nimi połączono w tym urządzeniu tyle rzeczy, których w oryginałach Fordowskich za 15k dalej nie ma. Kamera to gadżet, który w Mondeo po FL kosztuje chyba 5k. Jak ktoś nie ma FC+, BT, nie powinien się długo zastanawiać.