Witam, mam podobny problem. Nie znam się na motoryzacji, ale musze jakoś zadbać o mojego Fordzika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzień wcześniej zaczęło mi coś stukotać, świergotać pod maską, tak jakby w silniku. Dzisiaj zaczęłam mieś problemy z wspomaganiem kierownicy - czasem była czasem nie... zajechałam do domu i poczułam dziwny zapach - nie do końca jak spaliny, ale bardzo drażniący i nieprzyjemny. Zgasiłam silnik, otworzyłam maskę i zobaczyłam jak się dymi - biało - siwy dym. Dokładnie nie napisze w jakiej okolicy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Między zbiornikiem płynu chłodniczego (który był bardzo ciepły po przejechaniu około 8 km - wskaźnik jednak był na poziomie 1/2) a silnikiem. Tam jest gdzieś pompa wspomagania? Płyny są ok, chłodniczy po środku max i min. Zaraz pojadę chyba do mechanika, ale jak znam życie, zacznie od d... strony żeby jak najwięcej wyciągnąć. Proszę napiszcie co to może być i co trzeba zrobić.