Temat: [Mondeo 1993-1996] Bierze Olej?
View Single Post
Stary 11-09-2011, 23:50   #29
Domic89
ford::beginner

Model: Ford Mondeo mk1 kombi
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie Odp: Bierze Olej?

witam wszystkich ja mam podobny problem fordzina mondeo 1.6 16v i tak przebieg rowne 200 tys . wymienilem uszczelke pod klawiatura swiece mialem leciutko zalane olejem odkod go kupielm a mam go juz z pol roku zrobilem nim ok 5 tys km i weszlo mi bo kiedys z glupa spr. stan oleju i bylem zdziwiony mialem ciut pow.minimum wlame okazalo sie ze weszlo mi nie cale 1.5 litra oleju i co moze byc autojest utrzymane nie widac takich oznak uzytku a jak mu depne to czus i widac za autem niebieskie spaliny pojechalem do mechanika powiedzial mi ze wezyk odprowadzajacy olej byl zatkany i olej szedl w spalanie wyczyscilem swiece i tak jezdze co moze bys przyczyna ?? mysle zrobic ok 500 km i wtedy sprawdzic poziom jezeli bedzie dalej ubytek to co zrobic? wiem ze moze byc upust na simeringach lub pierscienie ale jak dokladnie moge to sprawdzic ?? propo mechanik sprawdzal mi cisnienie oleju i powiedzial ze jest w normie ale nie pokoi mnie to ze na 2 biegu jak mu wcisne to zakopci i spaliny tak dziwnie dalej pachna prosze o rady bo jestem w tej sparwie zielony pozdrawiam
Domic89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem