Lampka Check Engine
Witam.
Mam mały problem z moim Focusem. Mianowicie nieszczęsna lampka CHECK ENGINE, która zapala się co jakiś czas (zawsze kod P0156 i czasami P0301). Od poprzedniego właściciela (oraz z faktur z ASO) wiem, że w 2006 roku bliżej nieokreślony gryzoń poprzegryzał wiązkę silnika oraz przewody wysokiego napięcia. Auto szarpało, jednak po wymianie przewodów zapłonowych oraz przemyciu gardzieli przepustnicy (z kalibracją) nie było już problemu. Po roku jednak problem powrócił. Fachowcy z ASO odczytali błędy i je wykasowali skończyło się na wymianie 2 sond lambda. Wszystko było by OK., gdyby nie fakt, że po 3 miesiącach znów to samo. Tym razem wymienili jakąś śrubę (numer katalogowy 1256965) i jakiś czas był spokój. Jakiś czas było dobrze, ale po pewnym czasie (kilka tygodni) znów to samo, wizyta w ASO i wymiana jakiegoś konektorka. Zakupiłem sobie interfejs F-super i sam już odczytuję i wykasowuję błędy, ponieważ nie stać mnie co chwila jeździć do serwisu. Jednak w tej chwili najdziwniejsze jest to, że od 1,5 roku auto normalnie pali i normalnie jeździ, a ta nieszczęsna kontrolka co kilka tygodni powraca. Zirytowany byłem u innego fachowca i tak jak w ASO rozłożył ręce. Proszę o pomoc, albo o namiar na jakiegoś sprawdzonego fachowca w dolnośląskim. Pozdrawiam.